Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Alrø

Meget varieret og skønt beliggende plads. Alrø (Horsens fjord).

Til tider er der mange fiskere, men strækket er langt, så der er albuerum nok. Stykket starter ved molen ved Egehoved (Alrø’s sydligste spids) og forsætter mod vest til et lille muslingerev nås. Herefter fiskes der fra revet og mod nord. Er der høj vandstand kan det kystnære vand holde pæne fisk, som jager mellem tangbuskene, men normalt skal der vades ud til nogle grusbanker, hvorfra fiskeriet kan starte.
Bunden mellem land og bankerne er sandet med spredte tangbuske og muslingepartier. Fra bankerne og ud mod sejlrenden er der grusbund, store sten og megen blæretang. Bunden fra molen til revet består af sand med spredte sten og tangbuske. Skrænterne mod sejlrenden kan nås med blink, wobler eller bombardaflåd.
Generelt er hele området mest egnet til fluefiskeri og let-spin. Da pladsen ligger helt ubeskyttet for vinden, skal det ikke blæse ret meget før fiskeriet besværliggøres væsentligt. Der kan fanges havørred hele året, og der er mange hornfisk i sæsonen. Der ses ofte sæler og marsvin ved fiskepladsen.

Kørselsvejledning.
Fra Horsens køres mod Odder. Ca. 3 km efter Søvind drejes til højre mod Sondrup. Fra Sondrup og til Alrø er der skiltet mod ”Alrø.” På Alrø følges vejen tværs over øen til Egehoved. Der er P-plads og toilet ved Egehoved. Turen fra Søvind og til Alrø er meget naturskøn, bl.a. køres igennem de magre, skovklædte Sondrup Bakker og godslandskabet omkring Åkær Gods.

SE KORDINATER HER
55.843125, 10.038390

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2021 by Fluefiskersiden.dk