Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Andkærvig

Andkær Vig er på østsiden afgrænset af Holtser Hage og på vestsiden af en pynt med et rev, som går et godt stykke ud og dog parallelt med stranden. Når man kommer gående fra Munkebjerg-siden og står ved sidste høfde, kan man fiske i den lille bugt inden revet ved Andkær Vig.
Fra pynten kan man vade et godt stykke fra land, og man kan dække et stort område, bundforholdene er de fine med spredte bevoksninger af ålegræs og små muslingebanker, bedre kan man næsten ikke forlange det som fluefisker.
Man skal fiske i en vifte, så man også får affisket ind mod land. Der kan stå fisk alle vegne, om badekarret inde ved stranden er ingen undtagelse. Man kan fra pynten vade helt ud på revet, og man kan komme et godt stykke ud fra stranden inde i vigen.
I knækket ind i Andkær Vig står de tit fisk, hvor vandet kører lidt rundt, for her samles føden, og det har ørrederne fundet ud af. Jeg har fisket en del her med mit lette grej, og det har været en fornøjelse at få et par pæne ørreder, så er der flex på klingen.
Andkær Vig er lavvandet med en kedelig lidt mudret sandbund, lidt spredte tangbuske og sten, og fiskene elsker det. I det lave vand kan man vade utroligt langt ud, og det gør de fleste. Der er mange, der kun kan fiske, når de står i vand til livet. På dage med kraftig ebbe, ja, men ellers både og.
Ved højvande står fiskene tit tæt på land, og jeg står i strandstokken og fisker, eller lidt ude og fisker næsten parallelt med strandbredden. Der et fint fiskeri efter grønlændere i vigen, og det er ikke uden grund et af de mest besøgte steder i det tidlige forår.
Inde i bunden på siden mod inderfjorden har der været en pragtfuld strandeng med høje siv, den er desværre skamferet af lodsejerens dræning og opsætning af hegn, men der er heldigvis stadig fisk.
Foran er en stensætning parallelt med stranden, og hvis vandstanden er tilpas høj, så er der et fremragende fiskeri inde ved stenene.
SE KORDINATER HER
55.688608, 9.656362

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2021 by Fluefiskersiden.dk