Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Æbelø

Æbelø er fredet og blev det i 1998 med det formål at lade skoven og naturen på øen udvikle sig naturligt, de store gamle egetræer der pryder øen er et særsyn i sig selv. Disse store egetræer fredede man i sin tid for at bevare den store bille Eghjorten. Eghjorten er ikke set siden 1954.
Sommerfuglen Skovrandøje optræder i skoven fra sidst i april.
Skovhornuglen kan man opleve komme glidende lydløst over hovedet om aftenen hvor den jager de små gnavere.Der er to bålpladser på øen det ene lige til højre når man ankommer til øen, det andet er placeret ved den gamle havn, der dog ikke eksisterer mere det eneste der kan ses er et par fortøjningsbøjer.
Havnen fungerede fra omkring 1930 til først i 1960. På øen er der et stort vildæbletræ der sammen med de andre vildæbletræer på øen gav den navnet Æbelø.
På øen findes der en gård, de ældste bygninger på gården kan dateres tilbage til år 1680, næsten 350 år gammel. Øens fyr blev bygget i 1883, det er opført i Bornholmsk granit og viser sammen med Strib fyr indsejlingen til Lillebælt.
De jernbanesveller der findes på øen blev i sin tid brugt til at transportere sten og grus i via en tipvogn, materialerne blev brugt til at bygge den Gamle Lillebæltsbro.
Ved Østerhoved spids på nord siden er der et udsigtssted, og samme sted kan man se den geologisk berømte klint med Æbelø lerets mørke og lyse lag.
Æbelø blev i 1995 købt af Aage V. Jensens Fonde, der må vades og sejles til øen, vær dog opmærksom på tidevandet og vindretningen.Æbelø er et paradis for sportsfiskeren, og natur mennesket. Med sin kyststrækning der mange steder består af store stenrev, og en varieret bund er Æbelø en sikker chance for fisk på tasken, og fanger du ikke en fisk, er du sikker på en naturoplevelse af de store. Æbelø er øen i Kattegat der ligger lige nord for Fyn. Øen er omkring 2 kvadrat kilometer. Syd for Æbelø ligger de 3 småøer, Ejlinge, Dræet og Æbeløholm. Æbelø blev dannet i tertiærtiden. På øen finder man også det såkaldte plastisk ler, der gør, at jordlagene nemt glider fra hinanden. Dette kan ses på Æbeløs skrænter, hvor de store bøge træer langsomt glider i havet. Æbelø er kendt for sine mange gamle ege træer, at se disse er en oplevelse i sig selv. Fugle livet, bevoksningen og dyrelivet, alt sammen ting der gør Æbelø til noget ud over det sædvanlige. Jeg vil her beskrive hvordan man nemmest kommer til denne skønne ø. Brug P-pladsen på Lindø Hoved. Følg markeringer der er opsat i vandet og viser Ebbevejen. Der er 1½ km at vade til Æbeløholm. Følg her vejen over Æbeløholm (1 km), videre over Brådet (1½ km) til Æbelø. Vandstanden skifter meget mellem flod og ebbe, ligesom den påvirkes af vindretningen. Normalt kan man ved ebbe gå til Æbeløholm i gummistøvler. Se i avisen hvornår der er ebbe (forholdene svarer nogenlunde til ebbe for Odense Havn). Ved højvande er det rimeligt hårdt at vade over da vil vandet normalt gå til lidt under skridtet på en voksen mand.
Tag dig i agt for vind og vejr og tag kun derover i forhold der tillader det.
Se vejrudsigt og højvandstabel via disse link DMI vejret for Bogense og DMI Tidevandsstabel
Normalt har jeg et par gamle kondisko med, jeg tager på når jeg er kommet over det stykke hvor der vades i vand. Skal man have meget udrustning med vil jeg anbefale en god rygsæk, Der må på øen ikke overnattes og slåes telte op, respekterer man de få regler der er, er man velkommen på øen.

 

Læs denne Lidt mere Æbelø

Hvis man færdes stille kan man være heldig og se dåvildt og mufloner sidst nævnte er korsikanske bjergfår. På øen er der flere hundrede år gamle egetræer, som man absolut må se når man kommer derover de første kan ses når man når over på selve øen og går lidt til venstre op i det ydre af skoven. Fiskepladserne på øen vil jeg ikke komme ind på her da der er godt hele vejen rundt, jeg vælger normalt min plads efter vindforholdende. Jeg fisker næsten udelukkende med fluestang. Se bekrivelse af pladser på øen via dette link Pladsbeskrivelser Æbelø

SE KORDINATER HER
55.593692, 10.190434

 

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2021 by Fluefiskersiden.dk