Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fællesstykket

Fællesstykket den mest kendte fiskeplads på fjordens sydside.

Ikke uden grund fordi fiskeriet generelt er fint herude. Og fordi der er plads til mange lystfiskere.
Flansbæk Strand står der på skiltet ved Trelde Næs vejen, og man kører ind til en parkeringsplads ved et gråt hus. Et træskilt på gavlen har teksten ”Fællesstykkets Bådelaug”, og det har givet navn til fiskepladsen.

Revlen

Til venstre kan man gå ind mod Trelde neden under alle husene. Som er bygget ved skrænten ned mod vandet. Henne ved de sidste huse kunne man for nogle år siden vade ud på revlen, og derfra vadefiske tilbage til parkeringspladsen. Men der er flere steder blevet for dybt. I stedet kan man vade inde fra stranden, og affiske badekarret, hvor der tit står fisk.

De store sten

Ved de store sten ved parkeringspladsen kan man vade ud på revlen. Man kan gå et stykke mod venstre, eller til højre halvvejs hen mod det store rør ved afvandingskanalen. Fra revlen kan man kaste ud over tangbæltet, hvor der tit står fisk ved kanten, eller man kan kaste ind mod stranden og affiske badekarret.

Røret

De to mest besatte steder ved Fællesstykket, er røret fra afvandingskanalen, hvor man kan vade langt ud. Og de store sten ved strandbredden, med dybere vand og blæretang. Her står tit lystfiskere, som fisker fra samme sted på hele turen, fordi de tidligere har fået fisk her, og de venter simpelthen på, at fiskene skal komme til dem.
Lidt kedeligt efter min smag. Jeg vil hellere vadefiske et større område, og søge efter fiskene. Sådan har vi forskellige filosofier, og ingen er bedre end de andres, vi er alle lykkelige i vores tro, og sådan skal det være.

Træhøfderne

Træhøfderne holder tit fisk, der er altid en årsag til, at der er en høfde, og derfor skal man altid fiske sådan et sted. Det lange stræk ud mod pynten har et fint badekar langs stranden, hvor fiskeriet er godt i højvande. Især i sommeraftenerne kan der være mange fisk inde her, selv om små torsk og sej i perioder kan være en pestilens.

 

Pynten

Ude ved pynten kommer der ikke så mange lystfiskere, det er åbenbart for langt at gå, og hvis man fortsætter rundt om pynten kommer der en fin bugt ved Trelde Sande. Den seneste orkan ødelagde den flotte, gamle kystsikring af lodretstående jernbanesveller, som nu er erstattet af flot udlagte store sten.

Bugten

Bugten er især i efteråret en fin fiskeplads, som man næsten har for sig selv. På den anden side af bugten kommer man ud mod Borgmesteren. Der er områder med ålegræs, områder med blæretang, og med de allesteds irriterende fioliner. De varierede bundforhold giver plads til mange fødeemner, og derfor trækker ørrederne tit herind. På de gode dage kan der fanges fine fisk her, selv om undermålerne også her er i overtal, og der er næsten garanti for et spændende fiskeri.

De civile

Pas på fodfolket ved Fællestykket. Kondiløbere, vandrere og hundeluftere har ikke alle forstået, at fluelinen i bagkastet suser ind over stranden, og det er lystfiskerens ansvar at sikre fri plads. Og der er altid plads til en venlig bemærkning, somme tider som Storm P, Nå bider fiskene i dag? – Næh, du kan såmænd roligt gå ud og klappe dem.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk