Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Den Blå Sten

Den Blå Sten

Den blå sten ved skydeterrænet i Fredericia er kendt viden om. Hvilket ofte afspejles i de mange lystfiskere, som kommer fra nær og fjern.


Stedet har navn efter en sten, som i mange år er malet blå på toppen. Der er forskellige historier om, hvem maleren er. Men her ligger den, inde på bredden som et pejlemærke.
Den lille parkeringsplads ved windsurferne er tit fyldt op Ikke kun af lystfiskere da stranden er brugt af vandrere, børne- og hundeluftere. Herfra går man ned til stranden og hen til lågen ind til skydeterrænet.

Tidligere kunne man på nogle hverdage se et par soldater kede sig bravt. Mens de holdt folk væk under skydeøvelserne, men i dag skyder de anderledes og uden behov for at lukke området.

De fleste lystfiskere går direkte mod den blå sten, hvor nedstyrtede træer kan bruges som siddeplads eller opmagasinering af grej. Det er her, man mødes, der er her, man deler de seneste historier og udveksler erfaringer. Og det er her, man fanger de store fisk. Måske.

Revet

Ud for den blå sten ligger et lille stenrev, som danner pynt ind mod bugten som svinger ud mod Trelde Næs. Og det er eftertragtet at stå på stenene, hvorfra man kan nå ud til de store fisk. Som ved alle andre rev skal man kigge ned, før man kigger op, da fiskene tit står på kanterne. Hvor der som regel er en rende med lidt dybere vand, og vader man direkte ud, skræmmer man disse fisk væk.

Pynten

Den første lille pynt ved indgangen til skydeterrænet er en fin fiskeplads. Hvor ørrederne tit trækker ind under land, sikkert på grund af strømforholdene. Og her er fin plads til bagkastet.
Hele skydeterrænet er en fin fiskeplads, nogle steder er man dog generet af væltede træer. Som generer bagkastet, og når man flere gange har vadet på land for at pille fluen fri af grenene. Så synes man, at det er træls – at man bliver så ivrig. At man glemmer at tænke sig om og styre sit bagkast, eller at vindpust driller og slå forfanget ned i træet.

Ler klinterne

Ler klinterne giver nogle specielle oplevelser. Når det har regnet og blæst, skylles ler ud i vandet. Hvor det svæver i et bredt, bølgende bånd inde under land. Som en gul blonde langs stranden. Ved regnvandsslugten i bugten løber en gul strøm ud i vandet. Og føres af strømmen hen langs stranden og danner blonden. For det meste kan man kaste lidt ud over blonden. Ørrederne står tit her tæt ved grænsen, til det svævende ler. De tager villigt fluen. Ret beset står de vel bare som de plejer, men
man fæstner sig bare ved det. Fordi de ikke kommer længere ind i det gule vand.

Roerne

Tidligere var det et skønt sted at komme, men nu er roerne i båd og kajak blevet en pestilens Fordi de ror ganske tæt på land og ødelægger fiskeri og fornøjelse for waders-folket. Hvis de roede 50 meter længere ude, ville de ikke genere nogen. Men de holder på deres ret til at være, hvor de vil. Hensyntagen er et ukendt begreb. Det skaber gnidninger og surhed.
Nogle har ladet deres blink suse lige forbi dem i frustration over deres dårlige opførsel. Jeg er desværre ingen undtagelse. Kraftigt provokeret har jeg en dame-toer med styrmand på en rejeflue størrelse 6, som hidtil største, inden for tyve meters afstand.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Parkerings muligheder parkeringsplads ved den gamle surfer klub, eller for enden af Læsøvej.

Parkerings muligheder parkeringsplads ved den gamle surfer klub, eller for enden af Læsøvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk