Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

En fisk der ikke glemmes

En fisk der ikke glemmes.

En lille oplevelse jeg gerne vil dele med jer alle. For år tilbage deltog jeg som sædvanlig i konkurrencen Vejle Fisker. Jeg stod op før en hvis mand får sko på for at være på fiskepladsen når lysningen indtraf.

Fællesstykket

Fællesstykket blev mit mål denne lørdag morgen, da der aftenen forinden var taget fisk på stedet. Er der fisk om aftenen er der også tit fisk om morgenen på samme plads. En god ørred havde da også fat i min wobler fredag aften, men slap for at blive tilberedt på panden som et delikat måltid, og indvejning slap jeg så også for denne gang.

25 års jubilæet

Det er mange år siden dette fandt sted, for det var det første år Vejle Fisker blev udvidet til at køre over tre dage. Jeg mener det var i forbindelse med deres 25 års jubilæum. Jeg var som den første fremme ved fiskepladsen, der var stadig mørkt, så der blev pakket ud og rigget til. Fluestangen blev mit valg til morgen fiskeriet, hvorefter jeg forsigtig vadede ud på revet ved den store sten.

Mudler Minnow

Få minutter efter ankom et par af mine fiskekammerater, det var Hans og sønnen Michael, de riggede deres grej til og få sekunder efter stod de ved siden af mig. Da det begyndte at lysne bandt jeg en Mudler Minnow på, en god flue der har vist sit sande værd før specielt i skumringstimen og morgengryet.

Adrenalinet

Jeg havde ikke taget mange kast før vi hørte den karakteristiske lyd, af en fisk der tager en flue ved at suge den ned. Da den har taget fluen vender den, så den er synlig for os alle der står på revet. Hans spørger ”er det et Marsvin du har kroget” hvorpå han smiler. Fisken trækker bare udad og baglinen forsvinder hurtigt igennem mine hænder han skyder lige en bemærkning mere af ”har du brug for hjælp”. Hjertet er helt oppe i halsen og adrenalinet pumper rundt i kroppen, hvad skal man gøre fisken fortsætter sit raid ud i fjorden.

Damplokomotiv

Alle forsøg på at stoppe den bliver afvist, der ligges pres på den, først den ene side så den anden. Stangen bliver løftet og en tommelfinger på spolekanten bliver også forsøgt, men lige meget hjælper det. Samtidig stryger der tusindvis af tanker igennem hovedet, får man den, skal man endelig til indvejning ved Vejle Fisker med en rigtig stor fisk, holder krogen eller, ligger jeg for meget pres på fisken, har den taget fluen dybt eller sidder krogen yderligt. Den forsætter bare udad som et damplokomotiv. Lige pludselig er hjulet tømt og linen knækker, så står man der totalt udtømt for al energi og helt tom indvendig.

Trøstepræmie

Jeg vælger at gå op og sætte mig på en sten, en ældre herre der har overværet fighten, kommer hen til mig og smider et funklende nyt blink i sandet foran mig med ordene, ”Det var da rart at se der stadig er store fisk i fjorden, her har du en trøste præmie”. Ja det var så “min lørdag morgen” for rigtig mange år siden, der blev en oplevelse for livet. Jeg havde fisken på i ca. 1. min. Et af de mest spændende minutter i en lystfiskers liv. Der skal lige nævnes at jeg nøjagtig en måned senere fangede en Havørred på 6.2 kg. på næsten samme sted, på fluestangen, så måske ingen ved. Denne beretning vil jeg fortælle på et senere tidspunkt. Billede af fisk ovenover. Jeg vil bare sige klø på derude, de er der dem over de magiske 10 pund. KNÆK og BRÆK
Michael Møller

Fangst 2003 Vejle Fjord Treldenæs

Jeg var taget ud for at få lidt frisk luft, måske mærke en ørred tage blinket. Jeg havde ikke fisket længe før de første stød på blinket havde vakt min opmærksomhed. Der blev fisket med en koncentration som aldrig før, efter jeg havde observeret en god fisk vende efter blinket. Ville skyde den til de 60 cm. Efter 1 times tid med flere følgere, to under målet, og atter en fisk over de 60 cm. med helt ind i stangspidsen.

Skiftede jeg til bobleflåd med en flue imitation af en børsteorm. Efter et kvarters fiskeri mærkede jeg et forsigtigt nap i fluen, spinstop og kontakten med en stor ørred var etableret. Den startede med at rulle sig hvorefter den for ca. 20 meter ud over revet, alt imens adrenalinet pumpede rundt i kroppen. Efter en ca. 10 minutters tid havde jeg så meget styr på den, at jeg kunne nette den. Der faldt en dejlig ro over mig og stedet. Vægten standsede ved 4,5 kg. Og målebåndet viste 71 cm. sølvtøj. En dejlig fornemmelse ikke at skulle til at forklare en af de berømte mistede fisk til kammeraterne.

KNÆK og BRÆK
Michael Møller

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk