Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Catch and release.

Catch and release.

Genudsæt med omtanke

Her er et lille afsnit, der omhandler dette ømfindtlige emne.
Det er blevet utroligt populært at genudsætte sine fangster.
Overlevelses chancerne afhænger af vand temperaturen, længden af fighten, fiskens behandling efter fighten, og udsætnings metoden.
Dette er min mening til disse emner. Andre kan have deres egen mening.

Har man nok fisk i fryseren, vil genudsætte fisken man lige har fanget, for at lade den blive lidt tungere, inden man fanger den igen. Eller er det en stor farvet fisk, så kræver det at man behandler fisken derefter, ellers dør den simpelthen.

Her er et par råd der er gode at følge.

Regel nr. 1

Sørg altid for at have våde hænder når du rører fisken, ellers ødelægger du slimhinden på fisken og den bliver modtagelig for svampe og bakterie infektioner.
Husk det også hvis du vil have et foto af fisken.

Regel nr. 2

Er det en fisk der ikke behøver at foreviges, så er det slet ikke nødvendigt at løfte den fri af vandet. Nøjes med at få fisken ind, tag så fat i fluen, og fisken vil for det meste løsne sig selv.
Samtidig opdager de andre heller ikke du har haft kontakt med fast fisk 🙂

Regel nr. 3

Er du tvunget ud i at skulle have fisken op, da krogen sidder meget dybt, så fat fisken med våde hænder. Læg den stille i din ene hånd med bugen op ad, fjern så krogen, eventuel med en krogløsner. Pas på fiskens gæller der er meget ømfindtlige, rør dem helst ikke, pas også på med at klemme fisken.

Regel nr. 4

Endelig hvis du har haft fisken på længe, og du har fightet den og yderligere har haft problemer med afkrogningen. Så sørg for at give fisken kunstigt åndedræt, dette gøres ved stille og roligt at holde fisken under vandet samtidig med at man holder den let ved halen og fører den frem og tilbage. Når den bruger gællerne (trækker vejret igen) lader du den svømme, og siger på gensyn om et par måneder.

Regel nr. 5

Det er ligeledes en uskreven regel at fighte en fisk der skal genudsættes hurtigt, dette grundet ophobning af mælkesyre i kroppen, som fisken kan dø af. Skulle du være uheldig at krogen sidder meget dybt, så klip linen ved krogøjet. Krogen vil så ruste og den vil blive afstødt af fisken.
Dette gøres kun hvis det ikke er en rustfri krog.
Undgå for alt i verden at trække fisken op i gruset. Sørg for ordentlig behandling, den skulle jo helst overleve, så vi kan fange den igen.

Regel nr. 6

Fisker du kun for at genudsætte dine fangster, så klem modhagerne ind på din flue.

knæk og bræk
Michael

Catch And Release
Catch and release
Catch And Release
Dette gør man kun når fisken skal spises.
Catch And Release
Krogløsner
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk