Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fluelinen

Fluelinen.

Hvilken line skal man bruge, f.eks. hvis der på ens stang står AFTM 7-8 så vil det betyde at stangen kaster med en DT line i klasse 7 eller en WF line klasse 8.
DT linen er snart ikke til at opdrive mere.

Ved SH Shooting Head eller på dansk skydehoved går man normal en lineklasse højere end WF altså klasse 9.

Line Typer

DT dobbelt taperet.

flueline, linen spidser ud i begge ender og klumpen er på midten af fluelinen. Denne line bruges ofte hvis man skal lave den pæneste præsentation af fluen.
En anden fordel er at den kan vendes når den er slidt, altså to liner for en pris.

WF Weight forward.

linen har en taperet klump lidt længere fremme ud mod flueforfanget. Denne line kaldes også klumplinen, i dag laves den må mange forskellige måder. Nogle med kort klump andre med længere klump, der så bevirker at man kan holde linen længere tid i luften. Men det er jo ikke der vi fanger fisken.

SH Shooting head.

kan laves af en halv DT line som udgangspunkt, men kortes op til den ønskede længde ved at regne lidt på lineklasserne for at få længden som man ønsker. Derefter monteres den på en tynd running line, dette bruges ofte ved kysten i dag, men også ved elven eller i åen hvor man ikke kan bruge overhåndskastet kommer det til sin ret.

Der er på markedet kommet nogle nye WF liner eller skal vi kalde dem skyde hoved systemer en klump. Den er monteret på runninglinen direkte, man kan næsten ikke se samlingen. En af disse har jeg selv afprøvet det er TriCast Hover, en line Guideline producerede, selve hovedet er intermidiate, skydelinen flydende. En overraskende let kastende line.

Guideline liner

I dag er der flere liner fra Guideline der både er synkende og intermidiate fast og slow . En god line der bruges af rigtig mange til kystfiskeriet. I 2010 kom der en ny Coastal på banen fra Guideline, Coastal Fast Sinking.
Der kommer nye liner på markedet hvert år, om de er bedre end de foregående liner ved jeg ikke, men nyt skal der jo til for at friste vi fluefiskere.
Nu hedder de AirFlo 40+ Extreme Distance WF, Fario Tactical WF.

Jeg går det meste af året med Guideline 4-Cast det er en flydende, efterfølgeren til Guideline TriCast, linen er let kastende og dejlig behagelig at arbejde med. Linerne findes så i flydende, intermidiate og synkende. betegnelserne er F for floating (flydende), I for intermidiate, SI for slow intermidiate.

Derudover findes der Sinking, fastsinking very fastsinking med betegnelserne S og FS og VFS.

Intermidiate linen har samme vægtfylde som vand hvilket gør at den ligger lige under overfladen, man har derfor en fin kontakt til fluen hvis eller når fisken hugger. I virkeligheden synker linen men dette foregår meget langsomt. Hvor meget linen synker er forskelligt linerne imellem. Benævnelse på linen kan være WF8F forklaring: (Weight forward lineklasse 8 floating).

 

AFTM Tabel

1 grain er det samme som 0,06479891 gram
1. gram er det samme som 15,429 grain
Michael

Fluelinen
Fluelinen
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk