Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Husby

Husby

Husby Strand er endnu en af Fyns perler.

Fiskestrækket ved Husby er et godt besøgt sted, af mange fiskere der er på jagt efter Havørreden, der fiskes ved pynter og i vige helt ud til Wedellsborg, vandet er meget dybt helt inde under land, ensbetydende med at Havørreden træffes meget tæt under land, der tilrådes at der affiskes inden der vadefiskes.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Husby
Ved træhøfderne
Husby
Badeslottet bygget i 1800 tallet

Vinden står i et østligt hjørne, bilen er parkeret ved stranden, og en frisk travetur, til Wedellsborg Hoved ligger forude. Fiskekajakken har jeg taget mange gange, både til transport og til at fiske fra. Det er hurtigt og nemt, men jeg holder meget af gåturen. Fluestangen er rigget til, linekurven sat oven på rygsækken, så der kan fiskes, hvis der spottes en ørred på vej derud. Og det gør der jævnligt.

De få kilometre derud tilbagelægges på en god times tid. Inkl. den obligatoriske affiskning af pynterne, og det flade stykke ved havnemolen. Stående på strandbredden lagde jeg fluen ud, og efter få kast tog en grønlænder min rejeflue. En fisker ude på molen kiggede noget, og han kiggede endnu mere ved de to næste. Alle tre fanget tæt under land, bagved ham. Så holdt det op, og jeg gik videre.

Færgen Tvillingerne til Brandsø
Husby havnen

Dyrehegnet Træhøfderne

Dyrehegnet bliver passeret udenom gennem vandet, og efter det sidste skrå stykke er jeg ude på hovedet. Den første tur hvert år imødeses med spænding. Hvor meget har isen og havet taget denne vinter, og hvordan ser der ud. For nogle år siden var der sandstrand, så kom det store højvande. Som åd af klinten, og efterlod en smallere og stenet strandbred.

Træhøfderne bliver færre og færre, mindre og mindre. I takt med at træet mørnes, og vandet ustandseligt skubber på dem. Jeg har fulgt nedbrydningen i flere år, disse gamle pæle er utroligt robuste. Hvad
man tydeligt mærker, når man uforvarende er ved at snuble over en pælestump, hvor kun en lille spids stikker over sandet.

Her holder jeg hvil, får lidt at spise og drikke, mens jeg tager bestik af situationen. Ingen solunartider eller andre ledetråde, jeg har kun én regel: ”Når jeg har fri og har mulighed for det, så er det fisketid!”
Måske giver det ikke de optimale betingelser for fangst, men det er også ligegyldigt, for jeg er her for at opleve. Måske en behændig omskrivning af min middelmådighed som lystfisker, men det får du mig naturligvis aldrig til at indrømme, og der ligger da altid en frisk ørred i fryseren.
En dejlig ting ved kystfiskeriet er, at det er naturligt at være madfisker, og fisk er en herlig spise. Og dog sættes mange fisk tilbage.

300 meters Kærlighed

Min fascination af dette stykke blev for alvor vakt for nogle år siden, da jeg stod i vandet og fiskede efter en mindre ørred, jeg havde set i overfladen en halv kastelængde fra land. Ud af øjenkrogen så jeg en bevægelse helt inde ved land og drejede hovedet. To ørreder på omkring 70 cm svømmede stille og roligt rundt i blæretangen, lige under overfladen og mæskede sig i Mysis og rejer. Jeg stod bomstille, mens de passerede mig, og så kastede jeg til dem, men de forsvandt uden at hugge. Siden har jeg lært dette fiskeri i eftersommeren, og selv om alt for mange slår sig af i tangbuskene med det samme, så giver det også fisk.

Det er en fornøjelse at fiske stykket ved høfderne, og hele Wedellsborg Hoved for den sags skyld, og det er sjældent, at der ikke er fisk herude. Det er sjældnere, at der er fiskere herude, og jeg møder normalt ikke mere end 1-2 andre på en dagstur.
Men det er strækket ved høfderne, jeg holder mest af, og det er her, jeg vil hen, mine 300 meters kærlighed.

Fredningsbælte ved Hygind bæk

Troels Holstein Kaa har lavet en virkelig fin app. Husk GPS skal være slået til, så har du også mulighed for at se hvor du er i forhold til fredningen.
Du henter den via Google Play
Der downloader du denne

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk