Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fiskeri Barsø

Fiskeri Barsø

Barsø der ligger lidt nord for Åbenrå, nås med en færge fra den lille havn
Barsø Landing, der ligger ved den lille by Løjt Kirkeby.

Barsø ligger lidt nord for Åbenrå, små 2,75 km. ude i Lillebælt lige ud for Løjt Land. Øen er på sine 2,5 kvadratkilometer lidt større end Æbelø

På øen bor der ca. 25 alle fastboende, der er en fin forbindelse til øen med Barsøfærgen afgangstider 2021 overtiden tager ca. 15 minutter. og man parkerer sin bil ved Barsø Landing.
Der er ikke mulighed for at køre imellem de forskellige kyststrækninger derovre. Færgen ligger til ca. midt på øens vest side og så er det bare med at vælge plads alt efter fiskeform og vind.

Starter man gåturen nordpå finder du fin dybde hele vejen, med en rigtig flot bund med spredte sten, masser af tangbuske, ålegræsbælter, sandpletter, og fine skrænter bagved der giver læ i rette vindforhold.

Nordsiden

er fyldt med fine revler, og et rev der virkelig kan give feber, ligeså snart man kommer om mod nordøstsiden, starter der et sandt eventyr med en stenkyst hele vejen ned til sydsiden. Her er der altså ikke tale om spredte sten, men virkelig noget der minder om de svenske stenkyster.

Østkysten

er efter min mening et af de fedeste kyststræk, der ligger i vores lokalområde, stejle skrænter, sten på land og en stenbund i vandet hele vejen ned mod syd, kombineret med fede tangbuske overalt.
Fine stenrev der trækker langt ud fra kysten og med udsigt til kysten nede på Als.

Sydsiden

er mere sandet med ålegræsbælter, og sydvest hjørnet har alle dybdekurverne meget tæt på land. Resten af vejen om mod færgehavnen er som den øvrige del af vestsiden.

Jeg har fisket på Barsø ca. 20 gange i mit liv, det har nu “kun” givet mig en fisk på 3kg. Jeg har set andre fange fine fisk. Jeg har set en smuk fisk på 6 kg. på nordkysten, der vandt Lillebælts ørred cup. Et arrangement der kørte den gang Kolding havde en saltvandsforening.

Der ud over har jeg en kammerat der fik en rigtig flot fisk på et af stenrevene på østsiden, en rigtig “sølvbombe” på 6.6 kg. I øvrigt har jeg aldrig oplevet at komme fra øen uden at have set en fisk, inden hjemturen.

Nørrerevle

er en bred muslingebanke med en dybde på ca. 1 meter og spredte klatter med Blæretang.
Selve muslingebanken går langt ud og der kan vades 50 meter ude, og fiskes til begge sider. På venstre side dybt  vand ca. 2-4 meter. Den højre side af banken er der en lille bugt med sandbund 50 meter ud med stadig en pæn dybde.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk