Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Wedellsborg hoved

Wedellsborg hoved

På Wedellsborg hoved er der et rev der strækker sig langt ud i vandet, revet består af store sten. På pladsen er der ofte en rigtig fin strøm og der fiskes til begge sider af revet. Husk at fiske det godt af fra land inden du vadefisker.
Fiskene kan trække forbi utroligt tæt på land hen over revet. Man kan vade ca. 20/30 meter ud på revet, og fiske det af på vejen.

Wedellsborg hoved hører med til Fyns største gods, og adgang er kun til fods eller på cykel. Man kan parkere enten ved Sdr. Åby Strand eller Husby.

Den Hemmelige Plads

En af mine venner fortalte om sin hemmelige fiskeplads. Efterhånden fik jeg af fragmenterne stykker sammen, at det måtte dreje sig om Torø, men nej. Omsider mod løfte om ikke at afsløre det fik jeg at vide, at det var revet ved Wedellsborg Hoved. Det viste sig hurtigt, at revet var en offentlig hemmelighed, velbesøgt som det var. Jeg havde cyklen med bag i Berlingoen og cyklede ad grusvejen forbi slottet og gennem skoven ned til stranden, mens jeg nød synet af vildt i den indhegnede skov.
På marken nede ved stranden gik i opvæksttiden store flokke af fasaner, som havde foderplads i et buskads ved siden af vejen.

Nedgangene ved Wedellsborg Hoved

Helt ude ved klinten deler vejen sig og går langs kanten hen til de to nedkørsler. Dengang var det altid revet, der trak og derfor blev det vejen mod venstre. Nedgangen til vandet var en græsklædt skråning, hvor cyklen kunne parkeres. En række vindskæve træer stod på toppen, og strandbredden var fin med sand og sten. Her hoppede jeg ned på stranden og gik mod revet, som var ved pynten på sydsiden af Wedellsborg Hoved.

Klargøring På Wedellsborg Hoved

Sten og tang gjorde stranden til en fin fiskeplads, men de første år var jeg helt forgabt i revet. Ude ved pynten skulle der rigges til, og en ilanddrevet palle blev brugt til at stille oppakningen på. Kaffen eller teen blev skænket op i kruset, og der var tid til at kigge på omgivelserne. Når jeg kom her, stod vinden normalt sådan, at vandet var mest oprørt på venstre side af revet, og der var lidt roligere vand på højre side. Inde ved strandbredden ligger en stor sten.

Selve Revet

Selve revet er en vadbar pynt på omkring 75 meter med fast bund af sten, og med en kraftig strøm henover revet. Til højre med større sten, tang og hurtigt dybt vand. Venstre side har mindre sten og bliver knap så hurtigt dybt. Ved enden af revet ligger to store sten, for det meste med toppen over vandet. Her slutter revet med dybere vand, ret dybt endda, og et stykke længere ude ligger en række meget store sten i vandet, og de når i lavvande op over vandoverfladen. Revet er en fin fiskeplads, og på den yderste halvdel er vandet så dybt, at der tit står ørreder på selve revet, især ved de to store sten kan der fanges fisk. På det yderste stykke, hvor vandet bliver dybt, fanges de fleste fisk, men mest fordi det er her, de fleste fisker.

Affiskning Af Revet

Det bedste fiskeri er på vej ud ad revet, når man affisker siderne af revet, især på venstre side hvor jeg har fanget de fleste ørreder. Og man starter helt inde. Jeg lærte det på den hårde måde. En dag jeg stod et stykke ude på revet, så jeg en stor fisk svømme roligt over revet helt inde ved stranden, med ryg og halefinne ovenud af vandet. Jeg kastede som gal, men fisken var naturligvis væk. Fra den dag var jeg mere omhyggelig med at fiske på begge sider af revet.

Fisk I Bagvandet

En dag var vi tre mand på revet. Jeg var inde på land for at få noget at drikke, da jeg så en hvirvel på kanten er revets læside. Jeg stillede kruset, tog stangen og stående inde på land, lagde jeg fluen ud til fisken og kort efter lå fisken aflivet og renset, på den store sten inde ved stranden. Jeg satte mig med kruset og havde det mægtigt fint med ansigtsudtrykket på fiskevennerne, da de kom ind.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Der er kan parkeres her ved Husby strand, det er en fin badestrand der besøges om sommeren.

55°22’45.0″N 9°49’52.4″E

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk