Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fluehjulet

Fluehjulet hvad er egentligt dets hoved funktioner.

Først må vi stille os selv spørgsmålet, hvad er det vi skal bruge hjulet til, er det til den lille bækørred eller stalling i åen. Eller på kysten efter havørred.
Ferskvand slider ikke på samme måde et hjul, som saltvandet.

Alt efter fiskeriet er der flere hjul at vælge imellem. Hovedsageligt bruges fluehjulet til opbevaring af flueline og backing ( bagline). I få tilfælde forlader hovedline og backing hjulet samtidigt, hvis man fisker på vore hjemlige bredde grader.
I de få tilfælde hvor dette sker er det rart med et hjul med en effektiv bremse, for at der ikke skal gå smadder i fluelinen og tommelfingeren får brandvabler.

Vedligeholdelse

Bruger du det på kysten, bør du skylle det under den kolde hane efter turen, eventuel aftørre med klud derefter skal det ligge natten over og tørre, fisker du meget skal det have lidt fedt eller olie af og til.

Her er det Waterworks Force SL II hjulet er model 2016.
Det kan købes hos Sport Dres/Fiskegrej.dk

Super let højspolehjul i maskinskåret aluminium og rustfrit stål. Hard Alox overflade behandling. Patenteret konisk, vedligeholdelses frit og silkeblødt bremsesystem. Lavet i USA. Kan vendes højre/venstre uden brug af værktøj.

Force 2 SL – WF 6 + 90 m 20lbs backing – 94 gr
Force 3 SL – WF 7 + 130 m 20lbs backing – 125 gr

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk