Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fiskeri Saltbæk

Pladsen Saltbæk ligger mellem Munkebjerg og Andkærvig. Fisker man til højre ind mod vigen, er der i det tidlige forår gode chancer for blankfisk.

Fisker man til venstre ind ad i fjorden, kan man nemt med et blink nå skrænten hvor fisken ofte står. Der er meget dybt på dette stræk, og hvert år kaster stedet også flere gode fisk fra sig.

Bilen er stillet neden for Serpentinervejen, og målet er turen fra Munkebjerg ud mod Andkær Vig. En fast tur i det tidligere forår. Man starter ved et fladt område spættet med små muslingebanker og ålegræspletter, hvor man kan vade langt ud mod sejlrenden, og det er ideelt til fluefiskeri. Flere fisk er fanget allerede ved turens start, og er blevet lagt i bilen Ingen grund til at slæbe dem med frem og tilbage.

Redningskransen

Den største fangst var dog redningskransen, som nu hænger på terrassegelænderet ud mod vandet. Til turisternes undren.
Kystfiskeri er madfiskeri, og alligevel genudsættes næsten alle vinterfisk. For uanset hvor sølvblanke nedgængere måtte være, så er de tynde og uegnede som spisefisk. Derimod er en fed overspringer eller grønlænder en fremragende spise, svært at finde noget mere velsmagende.

Højvande

Strækningen langs skoven er ret lavvandet, og de fleste går forbi ud mod pynten. For måske at starte fiskeriet der. Der er ind i mellem et godt fiskeri herinde, når vandstanden passer, og overfladen er lidt urolig. Men for det meste er det kun en hurtig affiskning.

Bugterne

Fra pynten og udefter kommer en række bugter, og det er også et attraktivt stræk. Her er vanddybden mere varieret, men der er stadig muslingebanker og ålegræs. Og stenhøfderne kan tit holde en fisk helt inde på det lave vand. Det er et velkendt råd kun at sætte støvlerne, hvor fluen har været, da ørrederne gerne står helt tæt på strandbredden. De står ved de sten, der i det tidlige forår varmes op af solen. Og det gør at fødeemner og fisk bliver tiltrukket.

Svævefluerne

For det meste går jeg med rejefluer, bundet i stil med pattegrisen. Eller simple udgaver med en hale strittende bagud. Et par øjne og et friseret palmerhackle. Det behøver ikke at være svært, men det må gerne være lidt kønnere end det mest simple, for lystfiskerens skyld forstås. Brune,
buttede fiskeimitationer, er der også flere af i flueæsken. Mine fluer er derfor bundet lette. Så de kan svæve ved langsom indtagning, uden at sætte sig i bunden på det lave vand.

Sight Fishing

Vi har alle vores favoritfluer, som vi sværger til, og den flue, som vi fanger mest på, sidder også mest på forfanget. Det er derfor, vi fanger mest på den. Jeg ved ikke altid, hvad man skal bruge, og når man skærer maven op på en ørred om vinteren, og i det tidlige forår, så er maven tit næsten tom. Det er ikke herfra, man skal få hjælp til at vælge flue.
Fra høfderne kan man vade ud på fladere vand, uden for badekarret. Man skal lige tøve en kende, før man vader ud, give sig tid til at kigge på vandet. Måske en fisk afslører sig med en hvirvel eller bølge, måske er det hensigtsmæssigt at kaste til den fra land.

Nat fiskeriet

Strækket ligger på ørredens trækrute op mod Vejle Å, og de lokale fanger jævnligt store fisk her. Noget de kun nødigt snakker for meget om, men ikke nogen hemmelighed at det er sen aften og nattefiskeri, som giver de store fangster. Det er ikke kun tidligt på året, det er attraktivt at fiske her.
Turen i det sene efterår er herlig, en festsymfoni af farver i skoven, med gulnende hybenroser ved stranden. Og det nedfaldne løv blæser sammen i læ bag stenene på bredden. Hver årstid har sin charme og nydelse.

Fiskeri Saltbæk
Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk