Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Råde Hoved Lillebælt

Råde Hoved Lillebælt

Råde Hoved ligger vest for Haderslev, og syd for Årø, og er uden tvivl områdets populæreste plads, den ligger ikke inde i fjorden, men ud mod Lillebælt. Her er dybt vand, stærk strøm, masser af sten (forsigtig ved vadning), masser af tang og muslingebanker. I det hele taget et rigtig fint havørred sted, hvilket ikke kun afspejles i antallet af besøgende, men også i fangsterne. Også dejligt hvis det blæser meget fra vest og nord/vest. Da man kan stå i læ af den høje skrænt, der er på hele stykket.
Husk og fisk revet godt af i kanterne, der står ofte fisk der.
Fisker du stykket ved skrænterne mod højre, bør der udvises forsigtighed ved vadning.

Vadestykket

Mod venstre er der mere sandbund, mere lavvandet og spredt vegetation. Ålegræsbælter og tangbuske og sandbund. Der kan fiskes helt op til Gammelbro Camping.

Helårsfredning ved udløbet fra Bankel sø.

Troels Holstein Kaa har lavet en virkelig fin app. Husk GPS skal være slået til, så har du også mulighed for at se hvor du er i forhold til fredningen.
Du henter den her.

Som hovedregel skal alle lystfiskere over 18 år have et lystfisketegn. Det gælder også til undervandsfiskeri. Er du under 18 år eller har du ret til folkepension, behøver du ikke et tegn. Husk Fisketegnet

Forslag Til Flue

The Brown Shrimp

 Fluen er super når rejerne er ved kysten, fisk den gerne i de små badekar, blandt tangskove, ålegræsbælter, fioliner og ved revlebrud
Den er bundet på en NS156 Ahrex Traditional shrimp
UV Chenille Pearl.
Hackler Ginger Whiting Spey.
Kuglekædeøjne.
Brun tråd.
Ophavsmand: Michael Møller
Fluebinder: Michael Møller

Kørselsvejledning

Fra Haderslev mod Årøsund, gennem Øsby og Hajstrup, efter Hajstrup drejes til højre mod Hoptrup, ca. 500 meter til venstre mod Raade, kør indtil vejen ender i T-kryds følg skiltene mod stranden. Når man kommer ned ad bakken til stranden følger man vejen indtil den ender i en parkeringsplads direkte ved strandbredden. Der fiskes fra revet ved parkeringspladsen og sydpå ca. 1 ½ kilometer.

Parkering lige ved Råde Hoved Lillebælt.
Parkering lige ved helårsfredningens start, man kan fiske op mod Raade hoved.
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk