Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Fluestangen

Fluestangen

Valg af bukser kan være svært, et par bukser skal passe til personen der bærer dem. Det samme gælder for en fluestang, stangen skal passe til den person der skal kaste med den.

Da kastestil er meget individuelt fra person til person. Kan man ikke lige rive stangen ned af hylden, og tro den passer til en. Begynderen har det lidt lettere i dag end for 25 år siden. Dengang var der ikke grafit stænger på markedet, som der er i dag.
Det er svært at anbefale en fluestang til en person, uden personen har haft stangen i hånden, og har afprøvet den ved vandet, helst nogle gange.
Derfor vil jeg anbefale at prøve nogle stænger ved din lokale grejpusher / grejhandleren, som det mindste inden du spenderer måske flere tusinde kroner på en fluestang der ikke passer til dig, og derved får et museum af fluestænger, lider du af grej fetichisme som jeg og visse andre, betyder det dog intet.

Skulle du være i den situation at kende en med en stang du måske kunne finde på at investere i, så kunne du prøve den lidt mere end du normalt vil kunne hos en grejhandler.
Dette vil nok være det mest optimale.
Ellers er der flere grejforhandlere der er virkelige large.

Fluestangen
Fluestangen

 Fluestangen er et redskab der skal bruges til at præsentere en imitation af enten et insekt, fisk eller andre små dyr. Alle ting der imiterer havørredens føde. Derfor skal der bruges en kastevægt. Kastevægten er fluelinen eller skal vi sige de yderste 9,14 meter.

AFTM tabellen
blev lavet af The American Fishing Tackle Manufacturers Association og beskriver som skrevet hvad linen skal veje ved de yderste 9,14 meter eller de første 30 fod af fluelinen.
Fluestangen

Til det lette fiskeri efter bækørred og Stalling er det de mindste AFTM klasser man bruger til fiskeriet efter havørreden bruges de mellemste klasser og endelig til det tunge fiskeri efter tropiske fisk og laksen de sidste klasser.
Man er dog i de seneste år, gået over til lettere lineklasser på kysten. Eksempelvis triple 000 line klasse 1, 2 og 3. Men tror stadig den mest brugte på kysten er klasse 6.

Forskellige typer aktion på fluestænger:
Bundaktion: Hele stangen arbejder og grundet dette vil man få en langsom linebue når man kaster.
Helaktion: Næsten det samme som bundaktion hvor hele stangen arbejder og linebuen bliver langsom når man kaster.
Halvaktion: Den øverste del af stangen arbejder med dette opnås en middel hurtig linebue.
Topaktion: Toppen af stangen arbejder og man opnår en hurtig linebue.
Full Flex hel aktion
Mid Flex. Medium aktion
Tip Flex Hurtig aktion

1 grain er det samme som 0,06479891 gram
1. gram er det samme som 15,429 grain
Michael

Gary Loomis GL3
Fluestangen
Hjemmebygget stang, klingen købt igennem en der havde købt et parti klinger i USA.
Stangen er en kastekanon der uden besvær sender 25-30 meter line ud, det er en WF line klasse 5.
Dejlig let stang du vil kunne fiske med dagen lang uden nogen form for besvær. Nu er den kun testet i en perfekt brise fra vest, glæder mig til at afprøve den i stille vejr. Men vil sige hvis vinden er jævn til frisk fra en perfekt retning for fluefiskeren er stangen som en kanon.

Fluestangen
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk