Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Brasen

Karpe-familien

Den almindelig brasen har en sammentrykt krop med en meget høj ryg og et kort hoved. Overdelen er grå eller sort, siderne lysere, bugen sølvskinnende og finnerne grå eller sorte.

Forplantning: I gydetiden er hannerne talrige med hvidlige "legevorter" på hoved og forkrop. Stedet for gydningen, der sker i perioden fra maj-juni, er ofte tæt ved land. Gydningen sker ofte under stor plasken. Hunnerne gyder op til 300.000 små klæbrige æg, som hæfter sig til planter. Efter en uge er æggene klækket, og ungerne svømmer frit omkring.

Levevilkår:  Brasener svømmer normalt i stimer, hvor individerne inden for hver stime er af omtrent samme størrelse. Sædvanligvis holder de sig i nærheden af bunden, men i varmt vejr er de tilbøjelig til at stå tæt ved vandoverfladen. De overvintrer i tætte stimer på bunden på dybe steder. Finder man en stime brasener om vinteren, er der derfor ofte store chancer for at fange rigtig mange fisk. Normalt er længden på en brasen godt og vel 30-40 cm, men den kan blive op til ca. 80 cm og veje over 7 kg.Brasener lever af laver, bløddyr og orme, der suges op fra bunden.

.

 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk