Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Godset Vejle å Vejle Sportsfiskerforening

Godset Vejle å

Godset ved Vejle å er et smukt stykke fiskevand, der er mange rigtig fine sving med dybe huller. Specielt efter man lagde åen tilbage i sine naturlige sving. Før i tiden var der et langt lige stykke på ca. 350 meter. Man aner stadig den kedelige strækning på billedet her.

Dengang ændrede man jo vandløbene efter behag, og betragtede åen som en udelukkende afvandingskanal. Pyt være med insekter, dyr som Odderen og små ørreder. Heldigvis har vi i dag en fornuftig vandpleje, og nu er det dobbelt så langt. Snor sig som et vandløb skal, et godt stykke arbejde. Ved nogle af de lige stræk er der meget dybt ved egen bred, derfor fisk fluen helt ind, mange fisk hugger i egen side.

Man kan også vælge at være ormebader, her er der lidt regler der skal følges.
Ormefiskeri er ikke tilladt med kroge mindre end str. 2/0 og et kroggab på 12m.

Stykket er ikke så overrendt som eksempelvis Knabberup og Nørager.

Vejle Sportsfiskerforening har det meste af fiskeretten i Vejle å. Åen er opdelt i zoner, startende inde i byen omkring gymnasiet med zone 1, hvor stykket også kaldes lossepladsen. Andre stednavne på stykket Pumpehuset, Tenen, Kanalen og D/9 Pælene.

Pumpehuset
Pumpehuset
Lossepladsen
Lossepladsen
Lossepladsen
Lossepladsen

Diverse links til foreningen.
Hjemmesiden
Indmeldelse
Fiskevand
Fangstrapport 2020
Jeg syntes selv Vejle Å er en uovertruffen naturoplevelse, man bør stifte bekendtskab med, ådalen der starter lige når man kører ud af Vejle by, og strækker sig 20 kilometer i vestlig retning. Der er en del natur stier der kan vandres på langs åen.

Vandreture i Vejle ådal.

Vilde fisk

Der trækker store havørreder op i åen og de første kommer omkring midt maj. Vil du være helt sikkert på, at der er fisk i åen er juni den sikre startmåned.
Åen indeholder en helt unik vild havørred stamme, åen er selv reproducerende.
Før i tiden var der klækkeriet, hvor man opdrættede fisk til udsætning.
Der blev indfanget moderfisk og hanfisk, de blev strøget for rogn og mælk.
Der efter blev de fodret op, og blev udsat i åen.
Mange jeg taler med mener, den vilde havørred har et helt andet træk på kyst og fjord end de opdrættede. Jeg tror ikke selv der er meget ændret, fra da de stoppede udsætningen af smolt. Tror mere det er fjorden der ikke har haft det godt i en del år nu.

Følg vandstanden i Vejle å HER

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk