Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Havtaske

Lophius piscatorius – Familie: Lophiidae

Havtaskens jagtmetode er raffineret: Den ligger på lur på havbunden og ved at vifte med den forreste rygfinnestråle, lokker den småfisk til. Havtasken har sin helt egen udstråling, men køn er den ikke. Kaldes også bredflab, gumminakke eller simpelthen verdens grimmeste fisk. 

Den fladtrykte krop og hovedet med det store gab er næsten lige store. Tænderne er sylespidse og uregelmæssige, øjnene sidder på oversiden, og bugen er flad og hvid. Skindet er besat med torne og hudlapper. Kun halen og kæbekødet, som er en specialitet, spises. Når fiskerne tidligere fik "monsteret" i nettene, smed de det ud igen.

Levevis

I dag sættes der stor pris på havtaskens kødkvalitet. Kendere sammenligner kødet med hummerkød. Samme faste konsistens og markante smag.

Den normale maximale størrelse og vægt er 150 cm og 35 kg.

Havtasken er en decideret bundfisk, der lever på al slags bund ned til 600 meters dybde. Under gydningen søger den dog ned til 1800 meters dybde. I forårsmånederne gyder den ca. 1 million æg. Æggene lægges i lange slimbånd, der føres med vandstrømmen indtil æggene klækkes.

Engelsk: Anglerfish/monkfish

Tysk: Seeteufel
Fransk: Baudroie, lotte

 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk