Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Hvilling

Merlangius merlangus – Familie: Gadidae

Hvillingen mindste fangstmål er 23 cm, så det er en forholdsvis lille fisk der giver små fileter. Hvillingen fanges af trawlere og garnfiskere. Hvillingen må fanges hele året og der fanges flest i vintermånederne.

Små hvillinger er en plage for lystfiskere, da fiskene har en uforklarlig evne til at nippe til maddingen, indtil agnen er ædt, uden at komme i karambolage med krogen.

August og september er de bedste fangstmåneder, men hvilling må fanges hele året.

Levevis

Hvillingen kan findes tæt ved kysten og på dybder ned til 200 meter. Hvillingen lever af småfisk og mindre skaldyr. Som et mindre charmerende træk æder hvillingen af og til af sin egen art. Hvillingen bliver kønsmoden i 3 til 4 års alderen. Gydningen foregår i danske farvande i marts og april på en dybde fra 30 til 100 meter. Hvillingen anvendes i England til populære Fish & Chips. Kødet er med kun 0,6 gram fedt pr. 100 gram meget fedtfattigt. Kødet er hvidt og meget velsmagende.

Mindste fangstmål er 23 cm. Den normale maximale størrelse og vægt er 65 cm og 3 kg. Danmarksrekorden for lystfiskere er fra 1989 og lyder på 1,65 m.

Engelsk: Whiting

Tysk: Wittling

Fransk: Merlan

 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk