Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Kolding å Fiskeri

Kolding åKolding åKolding åKolding å

Kolding å Fiskeri

Kolding Å starter, der hvor Vester Nebel Å og Åkær Å løber sammen. Det sker ca. 600 meter (i luftlinje) opstrøms P-pladsen ved Ejstrup. Her udfolder Kolding Å sig i et meget smukt og let tilgængeligt landskab. Her er næsten altid læ, grundet det bakkede landskab, der rejser sig, rundt om ådalen. Stykket byder på fine muligheder for fluefiskeri og der er mange stræk med gydegrus, store sten, strøm læ. Ligesom der er høller, fosser og fosnakker, naturligvis alt sammen i Dansk format.

Det smukkeste sving i Kolding å

Efter sumpen kommer der et rigtigt lækkert stykke vand, med sving, smalle og brede løb, høller og gemmesteder nok, til det meste af Danmarks bestand af ørreder. Det er ikke nemt at fiske med flue der, men hvis man mestrer rullekast og/eller spey, så er man godt hjulpet. Vel ude af det lille stykke skov, kommer man til et eng areal, hvor åen ændrer karakteren lidt. Den bliver lidt smallere, og lidt dybere. Spinnefiskere har nogenlunde succes på dette stykke, som ellers kan være svært, at affiske ordentligt, med en fluestang. Det ændrer sig dog hurtigt til et område, med dejligt fluevand, og masser af plads, til alle slags kast. Da åen igen kommer ud i et mere lige stykke, hvor der også ligger gydegrus, håndbold store sten, samt store stenskjul. Her skal der være fisk, og det er også et godt daggry og solnedgangs stykke.

Dette stykke er efter min ydmyge mening, da også et af de absolut lækreste stykker i Kolding Å opstrøms Ejstrup. Det hele ”slutter” lige inden P-pladsen, med et af de smukkeste sving i Kolding Å, hvor tørfluerne nærmest springer ud af æsken og ned på vandet, af egen vilje! Herfra går det faktisk lige ud, til P-pladsen, og et godt stykke forbi, men så er vi ovre i den beskrivelse der skal hedde Nedstrøms Ejstrup. Der er meget gode parkeringsforhold, ved Ejstrup, og tilkørselsforholdene, er nærmest perfekte. Så nemt at finde, at den eneste kørselsbeskrivelse man behøver, er – FIND EJSTRUP – Så finder man også åen!!!


Kolding å Fiskeri

Køb Fisketegn

Husk Fisketegnet

Sightseeing Kolding å

Kolding å opstrøms Ejstrup

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk