Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Kolding å opstrøms Ejstrup

Kolding å opstrøms Ejstrup

Kolding Å starter, der hvor Vester Nebel Å og Åkær Å løber sammen. Det sker ca. 600 meter (i luftlinie) opstrøms P-pladsen ved Ejstrup. Her udfolder Kolding Å sig i et meget smukt og let tilgængeligt landskab. Her er næsten altid læ, grundet det bakkede landskab, der rejser sig, rundt om ådalen. Stykket byder på fine muligheder for fluefiskeri og der er mange stræk med gydegrus, store sten, strøm læ. Ligesom der er høller, fosser og fosnakker, naturligvis alt sammen i Dansk format.

Der bliver hvert år taget mange, rigtig gode fisk, på dette stykke. Efter sammenløbet, hvis vi bevæger os nedstrøms, starter Kolding Å med et ca. 250 meter langt ”stryg” hvor der gydegrus, såvel naturligt, som udlagt af KS (Kolding Sportsfiskerforening). På dette stræk er mange strømskel, og masser af fine standpladser, for ørreden. Stryget ender i et 90 graders venstre sving, hvor åen er i skygge stort set hele dagen, på grund af de gamle træer, der læner sig ud over Åen. Det er, trods manglende storfangst, stadig min overbevisning, at her skal der være gode fisk.

Efter svinget, er der et lidt turbulent stykke på ca. 50 meter, hvor der dog er både strøm læ, skel, og standpladser. Endnu et 90 graders sving, blot til højre, efterfulgt af et langt lige stræk, hen mod det sted, de fleste kalder ”Sumpen”. De ca. 100, meter inden ”sumpen” er et rigtig flot stykke vand, hvor der også fanges gode fisk. ”Sumpen” Her er der ikke mange lystfiskere der drister sig ind! Det er nærmest ufremkommeligt, og kræver virkelig gode ben, at komme igennem. Stykket er ca. 150 meter langt, og mest lige. Noget siger mig at man kan finde rigtig mange gode fisk der, da det er sjældent , men ser en fisker gå der ind. I tørre tider vil jeg foreslå at man forsøger sig der. Husk myggebalsam!!!

Det smukkeste sving i Kolding å

Efter sumpen kommer der et rigtigt lækkert stykke vand, med sving, smalle og brede løb, høller og gemmesteder nok, til det meste af Danmarks bestand af ørreder. Det er ikke nemt at fiske med flue der, men hvis man mestrer rullekast og/eller spey, så er man godt hjulpet. Vel ude af det lille stykke skov, kommer man til et eng areal, hvor åen ændrer karakteren lidt. Den bliver lidt smallere, og lidt dybere. Spinnefiskere har nogenlunde succes på dette stykke, som ellers kan være svært, at affiske ordentligt, med en fluestang. Det ændrer sig dog hurtigt til et område, med dejligt fluevand, og masser af plads, til alle slags kast. Da åen igen kommer ud i et mere lige stykke, hvor der også ligger gydegrus, håndbold store sten, samt store stenskjul. Her skal der være fisk, og det er også et godt daggry og solnedgangs stykke.

Dette stykke er efter min ydmyge mening, da også et af de absolut lækreste stykker i Kolding Å opstrøms Ejstrup. Det hele ”slutter” lige inden P-pladsen, med et af de smukkeste sving i Kolding Å, hvor tørfluerne nærmest springer ud af æsken og ned på vandet, af egen vilje! Herfra går det faktisk lige ud, til P-pladsen, og et godt stykke forbi, men så er vi ovre i den beskrivelse der skal hedde Nedstrøms Ejstrup. Der er meget gode parkeringsforhold, ved Ejstrup, og tilkørselsforholdene, er nærmest perfekte. Så nemt at finde, at den eneste kørselsbeskrivelse man behøver, er – FIND EJSTRUP – Så finder man også åen!!!

SE KORDINATER HER 55.501459, 9.377576
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk