Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Ulk

Ulken
Latin:
Myoxocephalus scorpius
Størrelse op til 25 cm. for hanner hunnerne lidt større op til 30 cm. findes i stort antal langs med vore kyster, træffes især ved tang og ålegræsbælter. Ulken bliver også kaldet Københavner torsken iblandt molefiskere grundet sin store kæft, er et ret træls bekendtskab når den skal afmonteres krogen, den har nogle store pigge man kan stikke sig på, hvis man er uheldig kan der opstå betændelse, Ulken er ikke giftig som mange tror, måske det har noget med udseendet at gøre ( Københavner torsk) 🙂 Den eneste fisk i vore farvande der er giftig er Fjæsingen, den skal man holde sig fra. 

Udseende: Ulken er en camouflagens mester, der helt falder sammen med de omgivelser den bevæger sig i.Ulken er mørkebrun marmoreret med hvidgult på siderne.
I yngletiden anlægger begge fisk yngledragt, hannen får en skarp rød bug med spættede pletter der er sølvhvide, finnerne bliver mere rødgule og noget klarere i farven. Hunnen får en gul bug med hvide pletter, farverne er noget mattere end hannens.
I november og december yngler de, der parres via et kønsorgan, og hunnen får befrugtet sine æg inde i maven. Æggene lægges på lavt vand og klækker efter en måneds tid, ungerne lever pelagisk et stykke tid inden de finder en standplads hvor der jages fra

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk