Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, både Jylland og Fyn. fisketure og masser af fluefisker tips..

Lystfisker ved Vejle å Haraldskær

Lystfisker ved Vejle å Haraldskær

At være lystfisker er flere ting.
Det er naturligvis med det formål at fange fisk, men hvis det er for at få et billigt måltid, så vil jeg anbefale at du går til fiskehandleren, selv om fisk her er dyre.
Det er vist snart 40 år siden jeg blev besat af den dille. Vi var flyttet til Bredballe, hvor jeg traf en lystfisker. Når vi var sammen talte han ihærdigt om fiskeri. Det var ikke alle der synes om det, men jeg købte stang og hjul, og vi fulgtes ad til Lillebælt, hvor der på den tid var godt med torsk.
Vi fiskede tit natten igennem og kom hjem til morgenkaffen, med vores fangst for derefter at få et par timers søvn.

Ved Vejle å

Senere blev det hovedsageligt Vejle å. Det var ikke hver gang det gav fisk, men en aften ved åen, er også en god oplevelse uden fisk. Kontakten med fiskekammerater og dyrene er en oplevelse i sig selv. Det er i årenes løb blevet til mange samtaler, både om fisk man har fanget, dem der hoppede af, og dem der (mærkelig nok) ikke synes om det vi tilbød dem.
I starten var det mest med orm, både dem fra haven og dem fra fjorden. Så begyndte jeg at fremstille forskellige former for agn, både i metal og træ.
Senere blev det fluer, og det blev en hobby for sig selv, som der er gået mange timer med.

Haraldskær

En sommeraften ved Vejle å, det var ved midnatstid, den 13/6 2009 lidt opstrøms Haraldskær.
Der var uro i et sving længere nedstrøms. Jeg tilbød den en sort cigar. Der var tilsyneladende interesse. Fisken kom op til mig, den vendte om og gik nedstrøms, hvorefter den kom nærmere. Og så kom hugget, og den forsvandt i dybet. Der gik et kvarters tid, og så begyndte den at vende siden opad. Så kom jeg i tanker om, at jeg hverken havde fangstkrog eller net. Forsigtigt kanede jeg den ind over bredden. Det var mørkt og klokken nærmede sig 24.00. Jeg var alene. (troede jeg). Men så var der én bag mig der sagde. ”Det var en ordentlig fisk”. Det gav selvsagt et chok. Han tog et billede af fisken. Han hed Michael Møller og var fra Fredericia.

Første aprils havørred

1.april 2019 (mener jeg det var, jeg er lidt usikker på årstallet) gik jeg, optimistisk, som så mange andre fiskere i gang med en ny sæson. Opstrøms klubhuset havde jeg kastet fluen et par gange, da der op imod mig kom en mega trykbølge. Spændingen var stor. Er det nu jeg skal have mit livs største laks?
Ca. 10 cm. før den nåede at hugge, stoppede den. Ikke en laks, men en sæl. Den tog heldigvis ikke min flue, men vendt om. Lidt nedstrøms stak den hovedet op og så efter mig. Som om den ville sige: Hvad er det dog du har du har gang i?
Det har i min tid givet 3 havørreder på + siden af 5 kg.

Fluebinding

Men den helt store interesse kom da jeg kom med til fluebinding. Den har holdt til dato. Vi er et hold fluebinder, der en gang om ugen i vinterperioden samles i klubhuset i Vejle sportsfiskerforening. I øjeblikket er vi forhindret som så mange andre af Corona, men håber der kommer en løsning inden længe.
Vi begynder gerne med en kop kaffe, og en snak om vind og vejr. Grejet ses efter, og der bliver diskuteret nye investeringer. Derefter bliver vi undervist i fluebindingens mysterier.
Som før nævnt er naturoplevelsen en stor del af det.

Nysgerrig

Vi bliver ofte genstand for dyrs opmærksomhed. Når vi går i engen, er køer ofte nysgerrige efter at se hvad det dog er, vi går og laver. En dag fulgte en ko efter mig. På et tidspunkt stak den hovedet ud mellem to træstammer, og så efter mig, som om den ville sige: Hvad laver du dog med den pind?
Årene går og bentøjet er ikke det det har været, men jeg håber det går lidt endnu. Måske er der endnu en fisk der vil være interesseret i mine fluer.

Svend Erik Sørensen Boesvangen 46 Bredballe.
Lystfisker ved Vejle å

 

Oprettet i .

En kommentar på “Lystfisker ved Vejle å Haraldskær

  1. Hej Svend Erik
    Sikke en god beretning. Du har sandelig lukket op for erindrings “Flueboksen”
    Tak for din gode historie.
    Med Fluehilsen
    Palle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2022 by Fluefiskersiden.dk