Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Æbelø den 27. og 28. 7. 2009

Take and put fiskeri på Æbelø.

Endelig var muligheden der, for en forlænget fisketur, DMI havde lovet acceptabelt vejr, over Fyns land det meste af mandagen, samt hele tirsdagen. Helle og jeg pakkede kajakkerne og alt grejet, vi drog afsted ved 14 tiden mandag eftermiddag. Vi var ved Jersore kl. ca. 15.00 hvor der er en del campister fra flyvesandets camping, de havde været på sightseeing med guide på øen, 45 glade campister, der er alle var blevet dopet af den natur der er på øen, alle ivrige efter at berette om den naturoplevelse de lige havde oplevet, og de strabadser turen i virkeligheden er, specielt for de ældre der deltog. De spurgte også lystigt til vores bekendtskab med øen, og efter prisen på vores kajakker, mon ikke et par stykker af dem kommer igen sejlende.

Vi havde valgt at fiske på revet og i bugten oppe mellem Nordrebråd og det nordligste punkt på øen, derfor gik vi ud mellem Dræet og Æbelø Holm, vi så ingen multer denne gang.

Der var en god vestlig vind, langs med Brådet, så der skulle sejles med omtanke, hvis ikke man ville være våd 🙂 Svalerne var utroligt aktive ved skrænterne omkring den gamle havn.

Nordrebråd nåede vi ca klokken 16.30, vi pakkede ud, og jeg riggede fluestangen til, med en passende flue. Nu var øjeblikket kommet, og fluen blev lagt ud over revet, efter ganske få kast, bliver den taget hårdt af en fin ørred, der nænsomt fightes og genudsættes. Dette sker 3 gange, og jeg vælger alle gange at genudsætte dem, det er fisk op til ca. 50 cm. tanken strejfer mig om der mon er fisk inde senere, hvis ikke, så har man da haft det sjovt, og det er jo en rigtig rar fornemmelse at genudsætte en fisk, den skal selvfølgelig være kroget, så den kan jage tobiser og rejer efterfølgende.

Efter en del fiskeri og fisk, skulle der spises, selv om jeg ikke havde lyst til at forlade fiskevandet, der var stadig en masse aktivitet. Men der skal jo brændstof til, for at drive motoren, og fiskene ude omkring Æbelø har også godt af lidt rigtigt føde frem for en dårlig imitation af en reje 🙂

DMI havde lovet vand om natten, og der trak fronter op omkring øen, Helle var lidt urolig for situationen, specielt om der var torden i det uvejr der ville komme, jeg tænkte mere på, om det muligvis var det, der gjorde fiskene så aktive 🙂

Efter en god gang mad, skulle der atter fiskes, nu var der bare ingen kære mor hvis der var en fisk der tog min reje frem for den naturlige vare. Efter et stykke tid er der atter bud efter the final, fisken bliver fightet og kanet på land. Vejet og målt ved hjemkomst til 1,55 kg og 50 cm. Også den sene time giver fisk, køn ørred på 1,22 og 47 cm. fanget på en sort marabou flue bundet matuka.

Senere på aftenen kommer jeg i snak med Claus Foss fra fynfisker, han havde set mig kane en fisk på land, de har et godt syn de fynfiskere, for det var fra en god afstand, vi får en hyggelig sludder, midt i det uvejr DMI havde varslet, regnen står ned i stænger, trods det skal der jo fiskes, og det lykkedes da også Claus at fange en flot havørred på godt 3 kg. fisken tager han på blink, helt ude i kastet. Han er på tur sammen med Bjarne Rørbæk der også kommer et smut forbi Nordrebråd i morgenstunden, vi får hilst på hinanden og får en lille snak omkring fiskeriet på bråddet, og en snak omkring billeder fra turene, specielt det at kunne se billeder de kolde vinter aftener, for derved at lade op til endnu en sæson ved kysten. Et par herlige gutter.

Da solen er stået op og der falder jo over pladsen, drager Claus og Bjarne hjemover, jeg forsætter mit maraton fiskeri og lander et kort øjeblik efter en rigtig fuldfed havørred på 54 cm. og 2,12 kg. jo morgenstund har guld i mund 🙂 Derefter får jeg et par flotte næsten ens fisk på 48 og 49 cm. på 1,35 og 1,42 kg.

Helle vågner og vi får os en god tår morgenkaffe, og et bid brød, derefter er det på tide at komme i vandet igen, måske der lige er en lille ørred der vil med hjem inden vi skal pakke, jeg når da kun lige at få lagt fluen ud over et dejligt mørkt område på den nordligste spids, da den bliver taget i gevaldigt skumsprøjt, og en flot ørred på 53 cm og 1,81 kg. kan slutte en ovenud god tur på en af de smukkeste øer. Det sidste billede er en ny fugleart der er landet på øen, den sad i et moreltræ og guffede løs, en gang imellem tog den lige en tur ud over vandet, en ø fuld af overraskelser. Vi tog hjem med det stigende vand, og vi talte om endnu en tur, og det inden vi var kommet helt hjem til Fredericia, jo Æbelø er noget man bliver afhængig af.

Til slut en tak til fotografen, kanon flotte billeder hun tager 🙂

     

Helle i kajakken langt ude og digesvaler.

 

Ovenover en serie af en fight. Samt genudsætning.
 
     

Flot stykke sølvtøj

 

 
 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2020 by Fluefiskersiden.dk