Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Fællesturen Æbelø 2012

Vand, sol, vind og havørreder.

Det var med en vis forventning at fællesturen i år skulle afvikles, med de fine meldninger omkring fiskeriet på Fyn, var der så absolut chance for et fint fiskeri, de kære meteorologer var os dog ikke særlig gavmilde med hensyn til vejret, allerede torsdag var der draget et par mand afsted fra fluefiskersiden.dk Allan Blak og Lars Martinussen, de havde et forfærdeligt vejr det meste af natten til fredag, og noget op af dagen, men fiskeriet havde været i topklasse, med 8 fisk på land hvoraf de beholdte et par stykker, det skulle vise sig at de fisk senere skulle blive en forspirende billet til fastlandet.

Allan Pedersen var på p-pladsen da jeg ankom, han var lidt i tvivl om der i det hele taget kom nogle mennesker, da jeg var den første, lidt efter ankom Leif Henriksen, der skulle vade over, jeg må nok sige at frafaldet til turen var lidt stor 50% men alligevel var der dog 8 mand der satte hinanden stævne på en af Danmarks smukkeste øer.
Det der skuffer mig mest er nok at nogle af folkene der havde tilmeldt sig turen, "glemte" at melde fra. Allan og jeg pakkede kajakkerne og fulgtes til øen, vejret var i topklasse dejlig solskin og masser af strøm der bragte os til Østerhoved på under en time.
Vi rikkede vores grej til og forsøgte os på revet, Allan Blak kom på besøg fra den gamle havn, han berettede om deres fine fiskeri om natten. Vi stod og betragtede revet alt imens flere fine fisk gjorde os opmærksomme på deres tilstedeværelse.Vi lavede lidt mad og valgte at tilslutte os de andre oppe på spidsen af øen.

Da vi rundede punktet viste det sig at folk stod skulder ved skulder fra stenen i bugten og op til nordre bråd, vi og Randers efterskole havde valgt samme weekend dette år. Det var dejligt at se den iver de unge viste efter at fange en havørred, det skulle da også lykkedes for den yngste på holdet at fange en ørred der holdte målet, det var en skøn oplevelse for ham, kunne man høre. 🙂 Morten Ørnstrup ankom også til toppen af øen, efter kort tid måtte han sande at der var store havørreder på Æbelø, han smed en på + 4 kilo ærgeligt, havde været en god start på turen.

Et par gutter fra Esbjerg havde deres debut tur til øen, hvilket de ikke blev skuffede over, den ene fik en flot fisk.Vi ramlede alle ind i hinanden oppe i bugten, Randers folkene, Henrik Vedel og Henrik Leth ankom i deres ponton både, de havde krydset over fra Bogense hvilket var en stor overraskelse for dem, det viste sig jo at der var temmeligt langt fra Bogense til Æbelø i en ponton båd, også selv om den ene er udstyret med en lille motor.

Flere faste fisk i løbet af aftenen med en utrolig smuk solnedgang. Vi fiskede igennem det meste af natten, Allan Blak fik en på 45 cm. jeg smed kort forinden en god fisk på revet, da var de inde et kort øjeblik. Klokken 2 tjekkede jeg prognosen hos DMI de varslede lav vandstand det meste af dagen. Jeg valgte at pakke sammen og drage hjemover, det blev til et par timers natsejlads mod vadestedet, en stor sanseoplevelse, der absolut kan anbefales 🙂

Henrik Leth og Monk som han kaldes, forlader øen ved 10 tiden.
Du kan her læse Henriks beretning både til og fra Æbelø:

Læs mere

Læs mere

Allan Pedersen blev lidt længere tid ovre på øen han valgte højvandet om eftermiddagen.
En gut fik en ørred kort tid før Allan forlod stedet oppe på det nordligste punkt. Hjemturen var ret hård, med flere pauser for bygerne undervejs til fastlandet. Allan kom dog på land, han fik noget af en overraskelse da han pludselig så traktoren komme kørende til enden af Æbelø holm hvor Allan Blak sad på ladet oppe ved kajakken, han havde købt en tur for alle de ørreder han havde fanget i løbet af turen, med den største på ca. 3 kilo kunne landmanden overtales:-)
Allan Pedersen blev så overrasket over dette syn at han vendte sig så meget om i kajakken at den kæntrede, han kunne ikke lave en grønlænder vending da der kun var omkring 40 cm. vand.

Tak til jer alle for en god tur, vi ses helt bestemt igen på et tidspunkt derovre.

     

På vej over mod Østerhoved

 

 

     

Der var besøg af en lille due.
 

 

 
 
 
 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2019 by Fluefiskersiden.dk