Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Æbelø den 2 og 3 juni 2011

3 mand fra fluefiskersiden på Æbelø.

"Skal du med på en spontan tur til æbelø i morgen?" – sådan lød den sidste besked jeg skrev onsdag aften inden jeg gik i seng. Og da jeg stod op torsdag morgen var der tikket besked ind fra mororn: "ja det skal jeg – leif og jeg går over klokken 12". Lidt tilfældighedernes spil og lidt mere skriflen frem og tilbage, og så var den tur ellers planlagt.
Jeg skyndte mig op og få morgenmad, få pakket mine ting, og kysset kæresten farvel. Hun havde alligevel andre planer hele kristi flyvedagsferien – så jeg kunne jo lige så godt tage ud og fiske. Klokken 12 mødtes vi på parkeringspladsen, og gjorde os klar. Det var Mortens første tur til æbelø, og man kunne se forventningen lyse ud af ham.

Turen til øen gik ganske fortrinligt, selv om det stadig var lidt højvande. Vi havde aftalt at vi ikke gad løbe afsted og være totalt smadret når vi kom derover, så turen gennem vandet tog ca 25 minutter. Så en god vandretur gennem sandet og da vi kom til selve øen – holdt vi en lille drikke pause, og jeg fik vendt mine sokker så vablerne ikke blev for slemme.

Ved Tjørnehulen var der en gruppe tyskere på camping – sådan så det i hvert fald ud. Stor bivuak – abnorme mængder drikkelse og alt muligt andet. Som Leif beskrev det da vi var kommet lidt videre efter en kort snak med dem "Det så nærmest ud til et forsyningsskib havde været forbi og droppe ting af". Vi gik om til den lille udsigtspost ved den gamle motor, og kunne til vores frygt se at der var mange mennesker samlet på revet. Og samtidig lå der også både for svaj ved 2 af bøjerne.

Vi fandt ud af det var en gruppe på 10 mand der var derovre, så vi frygtede lidt at der ikke ville være fiskepladser til os, men det gik nu okay alligevel. En kop kaffe og så kunne vi ikke styre Morten mere – nu skulle der fiskes. vi fiskede om mod Tjørnehulen, og der var ganske meget liv i vandet. hornfisk nappede jævnligt, men også fine ørreder gik fri af vandet – men de var vist mere i legehumør end bidehumør.
Det eneste vi havde på land var en hornfisk til undertegnede – men jeg fiskede også målrettet efter dem, fordi de jo trods alt fighter godt på en klasse 5 stang.

Dagen gik, og fiskeriet døde meget ud, selv om der blev fisket godt igennem.En god gang aftensmad lavet over engangsgrill – hotdogs er nu engang bare klassespise på fisketure – og så blev der kæmpet videre. Kun afbrudt af små pauser – fiskede vi indtil det var blevet helt mørkt – men selv mørket trak ikke fiskene tættere på land. Klokken 02.00 besluttede jeg mig for en lille powernap, så uret sat til halv 4 og så ellers soveposen godt rundt om kroppen og godnat.
De andre fulgte efter en halv times senere, og da uret ringede omkring halv 4, var vi klar igen. Vi gik ud til nordrevet – for at fiske morgenfiskeriet derude, og samtidig mødte vi også nogle fra den store gruppe derude. 2 undermålere var hvad de kunne berette om – så vi krydsede fingre for morgenfiskeriet.
Fiskene var der, vi så flere ganske fine fisk fri af vandet – problemet var bare at det var 50+ meter ude, så vi havde ingen chance for at kaste derud. spinnefiskerne fra gruppen kunne godt komme derud, men bide ville fiskene ikke. Jeg fik nogle smolt og et par småtorsk – og det samme galdt for de andre. ved 6 tiden (tror jeg) – gik vi tilbage mod fastlandet, men besluttede at vi llige skulle prøve strækket nede ved bunkeren. Det er første gang jeg fisker der, men det er godt nok noget af det lækreste bund jeg nogensinde har set, men igen udeblev fiskene.

Ved 8 tiden gik vi tilbage til bilerne. Vi havde vist ramt absolut lavvande – for der var ikke mere end 10 cm vand det meste af vejen, så det gik hurtigt hjemad – men man brænder jo også bare de sidste kræfter af på den tur. Snakken gik, som altid lystigt, om oplevelser på diverse ture, og hurtigt kom vi op til bilerne. Ved bilerne skulle vi lige af wadersne, og så gik turen ellers helt hjem.

Det var en super hyggelig tur, bare lidt trist at 16 mennesker der mere eller mindre fisker igennem, ikke skal tilsmiles af lykkens gudinde, og få en enkelt fisk. Det kan da kun blive bedre til "fluefiskersidens fællestur".

//Lars PS: jeg bliver desværre nødt til at melde fra til turen til æbelø den 25-26 juni, da jeg pga. en gammel skade ikke kunne gå i næsten 2 dage da vi kom hjem fra turen.
Samtidig sagde min fysioterapeut at det nok var klogest jeg ikke belastede mine ben så meget igen indenfor nærmeste fremtid. Ydermere går jeg i gang med renoveringen af det hus jeg har købt den 17 juni, så jeg må erkende jeg foretrækker at bruge tiden på at få det færdigt. Jeg håber i får en rigtig god tur og glæder mig til at høre mere om den, når den er overstået.

 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2020 by Fluefiskersiden.dk