Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Fællestur Æbelø 2009


 

Beretninger fra fællesturen til Æbelø 2009.

Her på årets korteste nat var vi 6 fluefiskere som tog til Æbelø for at "natfiske".

Michael og Georg var taget til øen i kajak allerede om formiddagen, medens der var lidt vand at sejle i.

De havde valgt, at vores "basecamp" skulle være ved Tjørnehule, da stedet er velegnet som lejrplads, holder fisk og ikke mindst ligger i læ, når vinden er i vest, som den var om lørdagen.

Meldingerne fra de to pionerer var positive. Begge havde set stor fisk ved pladsen, og Georg havde landet en ørred på godt målet. Herunder er der lidt billeder fra fighten, lille og trind men sikke en springfyr.

Det var derfor med begrundet håb om rigtigt tivolifiskeri, at Claus, Leif, Morten og undertegnede drog afsted mod øen ved 14-tiden. Vi var lige tidligt nok på den, for lavvandet ville først indtræffe mellem 17 og 18, så vi fik "flyttet" en del vand inden vi nåede Æbeløholm. Vi havde valgt at gå i vores waders, hvilket ikke kan anbefales. Det er for tungt og varmt.
Benyt istedet korte bukser og tennissko, så lugter man også langt bedre, når man kommer frem! Efter en smuk og svedig tur på ca. 1 1/2 time nåede vi frem til de andre.

Vejret var fantastisk, og aldrig har jeg før set så meget godt og varieret fiskevand. Vi fik hurtigt rigget til og snøren i vandet. Vi fordelte os fra området omkring Østerhoved til ca. 500m syd for Tjørnehule. Denne strækning blev vores revir på hele turen. Alt var ideelt: Tilpas bevægelse i vandet, stigende vand til midnat, omskifteligt vejr o.s.v.

Se disse billeder af de store sten, og Claus der forsøger at komme tør på land, det var en krig når man skulle fiske spidsen af 🙂 Men der kom kun få fisk nær land, og de fisk, som kom, ville ikke noget. Der blev set fisk og endda et par rigtig pæne, men det var et meget magert udbytte, som vi kunne gøre op ved 7-tiden søndag morgen: 6 mand med næsten non-stop fiskeri i mindst 14 timer på en super plads gav 2 (to) stk. målsfisk (den største på 43 cm fik Michael selvfølgelig). Sådan er havørredfiskeri.

Et er teori og et andet er praksis. Det er det, som (til tider) er charmerende ved denne fantastiske hobby. Vi havde som sædvaneligt er rigtig god tur takket Michaels initiativ. Masser af skønne indtryk og et hyggeligt samvær med ligesindede. Da jeg gik den lange, tunge tur tilbage til land søndag morgen, priste jeg mig iøvrigt lykkelig over ikke at skulle slæbe på en 5-kilos fisk også 🙂
 

     

Georg og Michael undervejs

 

Far og søn                                                                Skarven                                                     Leif og Claus
 
     

                                                                       Springfyren Georg fangede.

 

 
 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2019 by Fluefiskersiden.dk