Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Kastekursus den 4.5.2004

Kastekursus den 4.5.2004

Forberedelser

Efter lang tids venten, var det en glæde da dagen endelig oprandt. Jeg havde på forhånd sat en masse i gang med hensyn til forberedelser til denne dag.
Der skulle bestilles mad, der skulle hentes sodavand og stedet skulle findes. Hvilket Kim Hansen ordnede, da han havde forbindelser med fodboldklubben i Madsby parken. Så at det hele bare flaskede sig var helt kanon og dejligt for os alle.

Madpakker

Mit vækkeur ringede kl 06.00 Søndag morgen. Solen skinnede fra en skyfri himmel. Det tegnede til at blive en dejlig dag. Efter et hurtigt bad var det ud og pakke mit grej. Jeg ventede på at Lars M skulle ankomme for at hjælpe mig med de sidste småting. Efter morgenmaden kørte vi ud efter madpakkerne, som næsten var klar med højbelagt smørrebrød. Det lovede sgu godt for i dag.

Banegården

Da vi havde fået pakket køle taskerne var det afgang til banegården. Hvor jeg skulle afhente vores instruktør Lars Chr. Bendtsen. Han skulle komme med toget kl 09.05. Hvor store er chancerne for at der skulle være en mand mere. Med fiskestænger ved jeg ikke, men da toget kom ind på perronen var det altså tilfældet. Og da jeg kun havde set Lars på billede var jeg lidt skeptisk ved situationen. Det lignede ikke en der kunne være instruktør og være Certificeret Federation of Flyfishers Europe fluekasteinstruktør FFFD.
Ikke for at genere den anden mand. Men det var han nu heller ikke.
Lars Chr. kom med det næste tog på modsatte perron. Vi hilste pænt og fandt vejen til Madsby, hvor hele seancen skulle foregå.

Madsby Parken

 Vi havde aftalt at mødes kl. 09.30 på P-pladsen, men som en sjælden ting var alle folk kommet i god tid. Og at alle kunne finde frem uden problemer var bare endnu bedre. Ja dagen skulle nok blive vellykket. Efter at Lars havde fået hilst på alle gik han i gang med lidt teori om fluekast. Han gav os nogle værktøjer som vi kunne bruge til vores kast. Da det var færdigt var vi så klar til at lære at kaste med fluestang.

Læring

De fleste af os har jo fisket med flue før, og skulle have rette på lidt unoder. Der var dog 2 helt nye fluefiskere, der fik de grundlæggende ting på plads. Men som skrevet blev der rettet lidt fejl. Men efter 10 års fluefiskeri på samme måde, er det ikke nemt at omstille sig til den rigtige måde. Det var vi flere der fandt ud af i løbet af dagen.

Der var en kanon stemning og Lars Chr. var super til at lære fra sig og gik fra mand til mand.  Hvor han fortalte hver mand om de individuelle fejl, og hvordan de skulle rette dem. Da vi ikke alle var på samme niveau, kunne man tro det ville give nogle problemer, men nej han tog os for det vi kunne og lærte os derfra.
Virkelig storartet at en mand kan stå og se ens fejl, bare ved at man står og kaster.

Pause

Ja intet kunne gå galt nu, og dog lige med et begyndte det at buldre i det fjerne. Mørke skyer trak sig sammen bagved os. Åh nej ikke regn på sådan en dag. Vi blev enige om at holde frokost. Da vi havde indtaget vores højt belagte smørrebrød, og drukket lidt væske kunne vi ud af vinduet se at der igen var kommet blå himmel. Gudskelov for det. Vi gjorde os klar til anden runde hvor vi igen fik nye opgaver. Der enkeltvis skulle udføres. Nu kunne det begynde at ses på dem som ikke havde kastet før. De havde lært de grundlæggende ting for fluefiskeri, og det fik bedre og bedre.
Det var for mit vedkommende fedt at se glæden i deres ansigter, når det lykkedes for dem. Kurset var alle pengene værd for dem.

Mættet

Samtidig kunne alle ens medfiskere rose en, det gjorde sikkert det hele meget nemmere. Efter et par timers intensiv kasten kunne vi ikke mere. Et par af os havde fået vabler, og andre havde ikke energi til mere. Skal lige hilse at sige 6 timers koncentration er hård ved en. Jeg havde aftalt med Lars Chr. at han lige skulle vise os hvad han selv kunne, og han udførte en del forskellige kast, der overbeviste os om at han mestrede fluestangen som en sand kaste instruktør, og det skal lige siges at det ikke er en overdrivelse.

Distance kast

Jeg selv og Lars M havde længe kæmpet, om vi kunne nå en bestemt streg med vores flueliner. Det kunne vi ikke, og det havde Lars Chr. hørt og lige for at vise sig lidt, smed han lige lidt mere end 30 meter line ud med en klasse 5 stang. Tak skal i have. Han viste en masse forskellige ting indenfor fluekast, og vi var alle enige om, at vi havde haft en rigtig god og lærerig dag. Jeg håber alle har haft en rigtig god dag.

Et kæmpe tak til Lars Chr. Bendtsen for at han ville deltage sammen med os.
M.v.h.. Rene Staal

Ps. Der er ikke nogen som ikke kan få noget ud af et kursus. Tag og prøv et.
Kastekursus den 4.5.2004

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2021 by Fluefiskersiden.dk