Fluefiskersiden

Fluefiskersiden beskriver fiskepladser, fisketure og tidligere arrangementer.

Æbelø den 29.og 30. april 2004


Helle ved det store egetræ.

En Tur På Øen

Et par dage på Æbelø

Helle skulle se Æbelø for første gang.

Efter en spadseretur på 8 km. Over vand og sand ankom vi til vor plads hvor der skulle fiskesefter en times tid med klargøring af lejrplads, samt indsamling af brænde til et lille lejrbål kunne der rigges stang til, fluestangen blev flået ud af etuiet og posen blev afmonteret. Hjul påsat og line trukket igennem alle øjer på stangen, efter et lille kik på vandet blev fluen valgt og bundet på forfanget.

Der var en let vind fra øst med fine krusninger på overfladen, der gik ikke længe inden der var bud efter min flue første gang, efter et par kast havde jeg den første hornfisk, en mellemstor fisk der gav en fin fight, et par kast senere krogede jeg en fin stor hornfisk, der med sin karakteristiske dans på halen lavede en fin fight, en lille undermåler ørred var der også inden solen gik ned under horisonten.

Der skulle lige laves lidt mad og en dåse Spaghetti Napoli kan smage utroligt godt efter en travetur til øen, senere blev der grillet pølser og nydt en lille dram, inden der igen skulle prøves til efter en havørred. efter en times tid uden held, valgte vi at få et par timer på øjet inden der igen skulle fiskes om morgenen.

Kl. 03.30 ringede uret og søvnen blev gnedet ud af øjnene inden man halvt i blinde hoppede ned i sine waders, tog flue kæppen og gik til vandet der lå helt blankt hen, der var en fin strøm så det var med en stor optimisme fluen blev kastet ud over stenrevet, efter et par træk i fluelinen kom der en fin opstrammer. Var det en ørred der havde taget fluen denne fine morgenstund, nej en fin hornfisk afslørede sit næb i overfladen, og sådan gik den næste times tid hornfisk efter hornfisk blev fightet i takt med at solen steg op over horisonten.

Havørreden udeblev dog ikke, den dukkede op skråt til højre for mig med en bred ryg der brød overfladen, jeg placerede min flue omtrent det sted jeg mente fisken var men nej der var ingen reaktion hugget udeblev ” øv, øv og atter øv ”. Det blev en tur uden havørred på tasken, men en masse frisk luft i kombination med naturen og ens kone, på denne dejlige ø, kan nemt erstatte ørreden. Det første fruen spurgte om, da vi kom hjem var hvornår vi skulle derover igen, så prøv og tag turen derover det er alle anstrengelserne værd.
Æbelø vi ses snart igen.
 

     

 

 

                             
 
     
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Designet af Morten Møller - MMwpweb | Copyright © All right reserved 2002 - 2021 by Fluefiskersiden.dk